למה עגבנייה היא הרבה מעבר לחומר גלם?

היא כוכבת, אין פה בכלל ספק. עם יחסי ציבור שלא יביישו אף כוכבת הוליוודית.

היא כוכבת, אין פה בכלל ספק. עם יחסי ציבור שלא יביישו אף כוכבת הוליוודית. אין בה טיפה של התאמצות ובתכלס, היופי שלה הוא בעיקר בפשטות שלה. המקורות שלה הן בדרום אמריקה, אבל האיטלקים הם שידעו לממש את הפוטנציאל. אם ההיסטוריה הקולינרית שלה לא מספיקה, מסתבר שהעגבנייה האדומה שיש לכולנו במקרר יכולה להגן עלינו מפני מחלות ולהאט את תהליך ההזדקנות. כן מה ששמעתם.

 

כמו בחיים, כך גם באוכל, מה שמגיע באופן טבעי- פשוט עובד. הצבע האדום שנמצא בירקות ופירות אדומים וסגולים, מכיל פיגמנטים המעניקים לו את הגוון המהפנט 

ולנו בגוף עושים רק טוב, in & out. החל מפיגמנט הליקופן שהוא חומר צמחי המאפיין את העגבנייה ועד לפיגמנטים בשם אנתוציאנינים המעניקים לירקות ולפירות גוונים אדומים-סגולים עמוקים ומרהיבים. בעגבניותֿ, הפיגמנט האדום הוא ה-דבר שעוזר לנו לשמור ולהגן על הגוף מפני ממחלות .

מעיין הנעורים

יחד עם פיגמנטים אדומים וטבעיים נמצא גם חומר טבעי בשם ליקופן והוא האחראי לסומקה של העגבנייה ומהווה נוגד חמצון רב עוצמה, בזכות שפע היתרונות הצמחיים של העגבנייה היא נחשבת למשפרת ותורמת למראה עור בריא ומבריק. יש שיעידו שהליקופן מתפקד כ ״לוחם קטלני״ עבור רדיקלים חופשיים הנוצרים בגוף באופן טבעי עקב עידן המרתון בו אנחנו נמצאים וההשפעות שלו על רמות הסטרס שלנו בגוף. לרדיקלים נטייה להאיץ את קצב ההזדקנות שלנו, וביננו, מי רוצה להזדקן מהר?

 

מלבד זאת, לליקופן קשת רחבה של ארטילריה טבעית הפועלת על ידי כוח נטרול החמצון שלו וכך עוזרת לשמור על בריאות העיניים, שיפור תגובות, תפקוד המח ואפילו כמו סנן קרינה טבעי ופנימי, נגד השמש. נוסף על כל הנפלאות הללו, היא עשירה בוויטמין המדובר ביותר, הלוא הוא - ויטמין c, המשמש גם הוא כנוגד חמצון חזק ויכול להפחית סיכון ליתר לחץ דם, סיבוכי מחלת הסוכרת, שבץ מוחי, מחלות לב ואפילו סרטן.

 

זה לא באמת משנה אם אתם אוכלים אותה בסנדוויץ', כרוטב עשיר במסעדת שף או בכלל שותים אותה כמיץ עגבניות טרי. כך או כך, תעשו לעצמכם טובה ותשלבו עגבנייה מידי יום בתזונה שלכם, האני העתידי שלכם יודה לכם מאוד.

הטיפים של מורן שטורם - נטורופתית ND 

 

הילדים סובלים מעצירות?

דעו שאכילת ״פילה״ העגבנייה, שהוא בעצם החלק הפנימי שלה בשעות הבוקר, משחרר עצירות כרונית אצל ילדים צעירים ועל הדרך עוזר להם להיות בריאים יותר.

 

הגירוד מעקיצות יתושות משגע אתכם?  הנה לכם פתרון טבעי

סחטו את העגבנייה ומירחו מהמיץ שלה (ללא העגבנייה עצמה) ישירות על העור.

כך תצליחו להרגיע את הגרד הטורדני.

 

רוצים לשמור לכם על הלב? שלבו את הסלט הזה ביום-יום שלכם.

מתכון לסלט עגבניות פיקנטי מפוצץ בליקופן שישמור לכם על הלב:

  • 2 עגבניות (מורן ממליצה על עגבנית תמר)
  • 1/3 פלפל צ׳ילי טרי 
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 אגוזי מלך קוצצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 3/4 כפית מלח
  • כפית שמן זית איכותי
  • 1/2 לימון טרי סחוט

 

אופן הכנה:

  1. חיתכו את העגבניות והכניסו לקערה.
  2. קצצו את פלפל הצ׳ילי, הפטרוזיליה והבצל הירוק והוסיפו לקערה.
  3. הוסיפו את אגוזי המלך ותבלו בפלפל, מלח, שמן זית ולימון.
  4. ערבבו ושלבו בארוחת צהריים מידי יום.
קרדיט: מורן שטרום