למה כל מומחי המזון אוכלים חמוציות?
תזונאים ונטורופתים רבים משתמשים בהן כאנטיביוטיקה של הטבע באופן קבוע מזה שנים
תזונאים ונטורופתים רבים משתמשים בהן כאנטיביוטיקה של הטבע באופן קבוע מזה שנים ואפילו מגדירים אותן כאחד מ״מזונות העל״. אז מה יש בפרי החמוץ הזה שגורם לכל מי שחוקר אותו לתת לו כס של כבוד?
בטח שמעתם לא פעם על סגולות הבריאות הנמצאות בחמוציות ועל כמה הן עושות טוב לגוף שלנו. אבל מה בעצם הן עושות ומה כל כך בריא בהן?
מלבד היותן חלק בלתי נפרד ממטבחי הקונדיטורים הגדולים בעולם וחלק משגרת האכילה של מומחי תזונה רבים, לחמוציות יכולת חזקה לחיסול רדיקלים חופשיים. חלק מהותי מכוחם נמצא במנות האדירות של נוגדי החמצון שהן מכילות. בחמוציות יש מגוון גדול של אנתוציאנינים, שהם בעצם משפחת צבע המעניקה לחמוציות את צבען היפיפה והדומיננטי ואת יכולות חיסול הרדיקלים האייקוניות.
אז מה הם הרדיקליים החופשים?
חומר שאינו יציב כימית, נקרא "רדיקל חופשי" או בקיצור "רדיקל". הרדיקלים משתתפים בקלות בתגובות כימיות ולכן נוטים לייצר נזק חמצוני, ובכך לפגוע בחומרים טובים שהגוף צריך כמו חלבונים, שומנים, פחמימות, חומצות גרעין ועוד. מחקרים מראים כי הרדיקלים תורמים להיווצרות של עשרות מחלות וקשיים רפואיים, ביניהן מחלות לב, אלצהיימר, קמטים והזדקנות ועוד..
הרדיקלים החופשיים יכולים להיווצר מאכילת מזון מעובד, שומן רווי, זיהום אוויר ועשן מכוניות, סיגריות, שמנים שעברו חימום וחמצון, קרינה, ריסוס והדברה, חומרי ניקוי ועוד.
הרדיקליים יכולים להגרם גם באופן טבעי מתהליכים פיזיולוגים או פתולוגים וגם מסטרס ומצב נפשי! במהלך החיים אנו נתקלים בלא מעט קשיים ותקופות עמוסות, בהן אנו לא אוכלים טוב ובטח שלא ישנים טוב. תקופות אלו גורמות לרדיקלים החופשיים לחגוג ולהיווצר בלי בעיה. אכילת חמוציות כחלק מהתפריט השבועי שלנו תעזור לא רק לגוון את התפריט ולהעשיר טעמים, אלא תנטרל את הרדיקלים החופשיים בלחימה חזיתית ומדויקת.
סובלים מדלקות שתן חוזרות? המשקה הזה בשבילכם
דלקות שתן הן אחת מהבעיות השכיחות ביותר. הגורם לה הוא חיידק בשם אי קולי (escherichia coli) והוא נוטה להציק בעיקר לנשים במהלך חייהן. אם ישבתם עם חברה ששיתפה אתכם שיש לה צורך עז לשתן, צריבה וכאב במתן השתן ואפילו גוון עכור בעל ריח שונה, עשו לה טובה והמליצו לה לבדוק האם נדבקה בדלקת בשתן.
לחמוציות יכולת לעזור למנוע דלקות חוזרות וטורדניות בדרכי השתן. זאת בזכות פרואטוציאנידינים, שהם בעצם חומרים צמחיים הנמצאים בחמוציות ומונעים מחיידקי e coli להיצמד לדפנות דרכי השתן, להתרבות ולפתח דלקת אקוטית חריפה.שימוש בחמוציות באופן יומיומי גורם לחיידקים להישטף החוצה דרך השתן ולסייע בהפחתת הסיכון לדלקת חריפה.
יחד עם היקף התופעה והאופן בו היא מטרידה ופוגמת באיכות חייהן של נשים, החלטנו לצייד אתכם במתכון שתוכלו וגם ת(א)כלו להכין ולהגיש וכך לפנק ולשמור על בריאות הגוף:
מרכיבים ל 2 כוסות:
- כף חמוציות קפואות
- 1/2 כוס מיץ חמוציות פרימור
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 כפית מייפל
- 1 פרוסת תפוז עם הקליפה
- 3 פלחי תפוחי עץ
- מקל קינמון
אופן הכנה:
- הכניסו את המייפל, פלחי התפוח, התפוח ומקל הקינמון לכוס.
- הוסיפו את מיץ החמוציות והמים.
- פזרו בחלקה העליון של הכוס את החמוציות הקפואות, כך תקררו את המשקה וגם תהפכו אותו למעניין יותר. ערבבו בעזרת מקל הקינמון והגישו לשולחן.