סנגרייה תפוחים
מרכיבים ל-6 מנות:
- 2 תפוחים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות
- 2 תפוחים אדומים פרוסים לפרוסות דקות
- 1 לימון חתוך לפלחים
- 1/2 כוס גרגירי רימון (בעונה)
- 2 כוסות מיץ תפוחים של פרימור
- 1/4 כוס ברנדי או ליקר תפוחים (לא חובה)
- 1.5 כוסות יין לבן חצי יבש או יין מבעבע קר
להגשה:
מקלות קינמון / כוכבי אניס
אופן הכנה:
- שמים בכד את שני סוגי התפוחים, מוסיפים את פלחי הלימון וגרגירי הרימון.
- יוצקים מעל את מיץ התפוחים, הברנדי או הליקר (לא חובה) והיין (אם משתמשים ביין מבעבע – שומרים להגשה), מערבבים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
- לקראת הגשה מוסיפים לכד את היין המבעבע ומערבבים (אם השתמשתם ביין לבן רגיל, אפשר לדלג על השלב הזה).
- מוזגים את הסנגרייה לכוסות הגשה, מוסיפים את הפירות ומגישים מיד עם תוספת מקל קינמון ו/או כוכב אניס.