עוף סיני בזיגוג מיץ אשכוליות אדומות
מרכיבים ל-2-3 מנות:
לעוף:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
- 3/4 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
- שמן לטיגון חצי עמוק
לזיגוג:
- 1 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טבעי של פרימור
- 2 כפות חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה (לא חובה)
- 1.5 כפות קורנפלור
- 3 כפות מים
להגשה:
שומשום
בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה:
- מכינים את העוף: טובלים את חתיכות העוף בקמח או קורנפלור ומנערים את העודפים.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את חתיכות העוף להזהבה יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים באותה מחבת את כל מרכיבי הזיגוג, למעט הקורנפלור והמים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים את הטעמים.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה.
- מוסיפים את התערובת למחבת, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות עד שהזיגוג מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את חתיכות העוף לזיגוג ומקפיצים כמה דקות לכיסוי אחיד ומבריק מכל הצדדים.
- מפזרים מעל העוף שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.