זה מדעי: פירות הדר יכולים לעזור לנו להיות שמחים, רגועים ומאוזנים

רוב האנשים ידעו להגיד ששילוב פירות הדר בתזונה יכול להפוך אותנו לבריאים יותר.

רוב האנשים ידעו להגיד ששילוב פירות הדר בתזונה יכול להפוך אותנו לבריאים יותר.

אבל האם ידעתם ששילוב שלהם בתפריט השבועי שלכם באופן קבוע ותדיר יעזור גם לטפל באיזון ההורמונלי שלכם?

 

עם הגיל, מלבד השינוי הוויזואלי יש גם שינוי באיזון ההורמונלי. הפרשת טסטוסטרון לדוגמה, אינה כבר כמו בעבר, תוסיפו על זה את הלחץ האינטנסיבי שהוא חלק בלתי נפרד מקריירה, זוגיות והורות ויש לכם מתכון בטוח להפרשת יותר ״הורמון סטרס״ ששמו המדעי הוא קורטיזול. הפרשה שלו תגרום לירידה נוספת ברמות הטסטוסטרון והרי לכם, ״שגעת״ הורמונלית בלתי מאוזנת.

 

אבל לפני שתחזיקו את הראש בין הידיים ותרגישו תסכול, דעו שיש מה לעשות!!

נבחרת פירות ההדר שמונה בתוכה את התפוז, קלמנטינה, אשכולית, פומלית, פומלה ולימון היא בדיוק הפתרון בשבילכם.

בואו נקרא להם מעיין טעים של נעורים והסיבה היא שאכילה שלהם עשירה בויטמין c שיודע לתת פייט רציני לקורטיזול ולהוריד את רמות הייצור שלו.

 

צבעם הצהוב-כתום של משפחת מעיין הנעורים, עשיר בפיגמנטים חשובים בשם קרטנואידים, היודעים לפעול יחד עם חומרים ייחודים הנמצאים בפירות ההדר, לחיזוק מערכות ההגנה של הגוף ועוזרים לנו להפחית סיכון למחלות.

מחקרים רבים לאורך השנים עסקו בחקר הסרטן ומצאו שצריכת הדרים כחלק מהשגרה תתרום לרמות גבוהות של ויטמין c וכתוצאה מכך המרצה של מערכת החיסון, הגנה מפני התחמצנות שומנים והפיכתם לרעילים בגוף.

ניתן להגיד שהמצאות מספקת של ויטמין c  שנמצא בשפע בפירות ההדר, מעכב פעילות קרצינוגנית היכולה לעורר סרטן שד וסרטן הערמונית.

אם לא די בכך, כל פירות ההדר מכילים סיבים תזונתיים משני הסוגים:

הנמסים – אלו שאכילה שלהם תגביר תחושת שובע 

הלא נמסים – אלו שאכילה שלהם תגביר חילוף חומרים ותעודד יציאות.

 

אז בואו נכיר את בני משפחת "מעיין הנעורים" מקרוב:

 

תפוז – פרי ההדר בעל יחסי הציבור החזקים ביותר! בתפוז יש חומרים המסייעים בוויסות רמות הכולסטרול הרע, ואם לא די בכך, לתפוז המוכר שלנו יכולת נוגדת דלקת חזקה.

מתאמנים במהלך השבוע? תשתו מיץ תפוזים או חיתכו לכם תפוז לאחר האימון, כך תגבירו את תוצאות ונפלאות האימון.

 

לימון – מכיל חומרים בשם לימונואידים. אלו יודעים להגיע לתאים שאינם תקינים ולתקן אותם. הלימון עשיר חומרים בשם הספרטין אשר משמשים כחיילים שוחרי איזון בגוף. רוצים להיות בריאים? דעו שלימונדה לחלוטין נכנסת בהגדרה של סופר פוד.

 

קלמנטינה – גם היא עשירה בסיבים תזונתיים והספרטין כמקור לויטמינים ממשפחת b, המשמשים כספק עיקרי לאנרגיה זמינה. רוצים להיות בריאים ואנרגטיים? 2 קלמנטינות גדולות יספקו את כמות ויטמין c המומלצת ליום יחד עם ״זריקת אנרגיה״ רצינית.

 

פומלה – עשירה בהספרטין אך גם בחומר צמחי בשם נרינג׳נין אשר מקנה לה את הטעם המריר והמעודן שמאפיין אותה. כוס פלחי פומלה יספק 100% כמות יומית מומלצת של ויטמין c.

 

 

אשכולית – במחקר שמעקב אחרי 120,000 גברים ונשים מצאו שלמשתתפים אשר צריכת פירות ההדר שלהם היתה הגבוהה ביותר, חלה ירידה של 11% בסיכון לאוטם שריר הלב.

כל זאת בזכות פעילות אנטי דלקתית ופעילות אנטי ויראלית חזקה.

אולי אין לה יחסי ציבור חזקים כמו לשאר, אבל שילוב שלה ביומיום שלנו יכיל נרינג׳נין , שבזכות טעמו המריר מסייע לאזן רמות כולסטרול ושומנים בדם. רוצים להיות מאוזנים הורמונלית? זה בדיוק הדרך! חומר מוצא להורמונים הוא שומן, כך שרמות שומנים מאוזנות יובילו לאיזון הורמונלי מהסרטים.

*לוקחים תרופות לאיזון לחץ דם? התייעצו ועדכנו את הרופא המטפל שלכם כאשר אתם אוכלים, אשכולית, פומלה ופומלית.

קרדיט: מורן שטרום